top of page

Ik voel me Oké! zegt Eefje


Eefje is, op het eerste gezicht, een wat verlegen en fragiel meisje. Blonde haren, prachtige blauwe ogen die heel wijs de wereld inkijken. Ze zit in groep 2 en zowel op school als thuis merken ze dat Eefje moeite heeft met voor zichzelf op te komen. In het groepje meisjes waar Eefje graag mee speelt zit een meisje dat best wel dominant is en graag dingen bepaalt. Eefje vindt dit heel lastig want ze speelt graag met iedereen en vindt het niet fijn als iemand voor haar bepaalt wat ze wel en niet mag. Daardoor botst het soms behoorlijk tussen Eefje en het “dominante” meisje. En als Eefje het lastig heeft vindt ze het heel moeilijk om naar de juf te gaan.

Thuis vertelt ze wel hoe ze zich voelt en Papa en Mama kunnen goed luisteren en geven Eefje de ruimte om te zijn wie ze is. Wel maken haar ouders zich wat zorgen over dat Eefje snel wordt ondergesneeuwd en vragen dan ook om hulp.

De Ik voel me oké! cursus sluit heel mooi aan op de hulpvraag van Eefje en haar ouders.

De eerste keer dat Eefje bij mij komt drentelt ze nog wat om haar moeder heen. Toch vertelt ze graag over wat ze leuk en minder leuk vindt. En al gauw merk ik dat Eefje zich op haar gemak voelt.

Ze beleeft veel plezier aan de verhalen over Bim en Bam en mijn handpoppen Meneer Varken en Mevrouwtje Schaap. Soms ligt ze gierend op de grond. De spelletjes vindt ze erg leuk en ze kan ook zo goed verwoorden welke emotie ze wanneer voelt en ook waar ze dat in haar lijfje voelt. Zo knap!

Na een aantal sessies merken haar ouders en ook haar juf al een groot verschil. Eefje geeft het aan als ze zich niet prettig voelt en zegt soms ook “NEE, dat vind ik niet fijn” tegen het “dominante” meisje.

Ieder keer als Eefje bij me komt heeft ze prachtige harten gemaakt met haar naam en de mijne erin geschreven. Zo lief!

Aan alles is te merken dat Eefje zich steeds meer Oke! gaat voelen. Dat is voor mij de essentie en de kracht van de Ik voel me Oke! cursus. Ze kan zich beter uiten, beter haar grenzen aangeven en ontvouwt zich als een prachtige bloem.

De laatste sessie is in zicht en de moeder van Eefje gaf al aan dat ze dat niet aan haar kon verkopen. Ze blijven gewoon komen. Een soort van “onderhoud” zeg maar😊.

Liefs,

Suzan van der Most, kindercoach en Sensikids opvoedcoach

Praktijk de Krachtboom, Noordwijk

www.praktijkdekrachtboom.nl


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page