top of page

Het Sensikids kwaliteitsregister

Na de afronding van de opleiding kun je meteen aan de slag met de Sensikids cursus in je eigen praktijk. Wanneer je aan onze voorwaarden hebt voldaan nadat je de opleiding afrondde, kun je ingeschreven worden in ons kwaliteitsregister. Je gegevens worden dan vermeld op www.sensikids.nl 
Lees hieronder meer. Op deze pagina vind je tevens onze voorwaarden, lees je over de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz), vind je de link naar de Sensikids coaches die je voorgingen en kun je het programma inzien van de opleidingen. Voor Vlaamse deelnemers geldt een deel van deze voorwaarden niet.
Zij volgen onze opleiding omdat ze meer mogelijkheden in hun praktijk willen hebben bij het ondersteunen van de
hoogsensitieve kinderen. 
 
Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg

Alle Nederlandse kindercoaches hebben vanaf

1 januari 2017 te maken met deze wet. Daarin wordt de kwaliteit van de coach/therapeut in de zorg gewaarborgd en is ook elke kindercoach verplicht om zich aan te sluiten bij een geschillencommissie. Wanneer je uitsluitend onze Sensikids cursussen aanbiedt in je praktijk kun je jezelf opvoedcoach noemen. Je bent in dat geval niet verplicht lid te worden van een beroepsvereniging.

Lees hier meer over de Wkkgz

Programma basisopleiding

De onderwerpen in de korte beroepsopleiding:

Hoogsensitiviteit bij kinderen, prikkelverwerking en stress, beelddenken, communicatie, tips voor ouders, en nog veel meer. Competenties: ouder en kind helpen de eigen regie te behouden of terug te nemen, tevens de hulpvraag helder krijgen en doorverwijzen.

Bekijk hier de opleidingsbrochure voor 2022/2023

Lees hier de voorwaarden om Sensikids opvoedcoach te kunnen worden

Sensikids coaches

Als Sensikids coach ben je zelfstandig gevestigd. Je hanteert je eigen voorwaarden en klachtenregeling. Je biedt onze Sensikids cursussen aan volgens de voorwaarden. 

Elke Sensikids coach heeft een eigen pagina op

www.sensikids.nl

Onze voorwaarden:

 

Hier kun je onze voorwaarden downloaden 

Hier kun je onze klachtenregeling downloaden

Wij raden de Sensikidscoaches aan zich aan te sluiten bij beroepsorganisatie Adiona

www.adiona.nl

Inschrijven als Sensikids coach

Na afloop van de opleiding en nadat je hebt aangetoond dat je aan onze voorwaarden hebt voldaan kun je je inschrijven als Sensikids coach. Je ontvangt dan het officiële certificaat van ons en wordt op de website geplaatst. Vanaf dan kun je ons keurmerk gebruiken op je eigen website. Ouders weten dan dat ze met een Sensikids coach te maken hebben. 

Studiekosten

De studiekosten: € 220 per trainingsdag.

Totaal zijn de studiekosten € 1535*. Je bevestigt je deelname door € 235,00 te voldoen twee weken na je inschrijving*. Je kunt het restant van de studiekosten eventueel voldoen in 4 termijnen. De studiekosten worden in dat geval verhoogd met € 25.

Extra zijn kosten ad € 105 voor een pakket werkboeken waarmee de deelnemer werkt gedurende de opleiding. 

* Zie onze voorwaarden

Vraag indien nodig naar de gegevens van onze SKJ accreditatie voor deskundigheids bevordering. 

bottom of page