top of page
Over onze korte beroepsopleiding Sensikids coaching

Tijdens een korte opleiding (acht trainingsdagen) leer je onze Sensikids cursussen voor kinderen van vijf tot vijftien te geven. Tevens krijg je veel informatie over deze groep kinderen die bekend staan als sensitieve belevers en denkers. Ze zijn prikkelgevoelig en delen een aantal prachtige kwaliteiten. Ben je leerkracht of IB-er in het basisonderwijs? Overweeg dan mee te doen met een vrijstelling voor de module Werken met Pubers. Zo richt je je in onze opleiding volledig op de basisschoolkinderen!

De belangrijkste doelstelling van de Sensikids opleiding is dat je (hoog)sensitieve en prikkelgevoelige kinderen kunt helpen met een heldere, ondersteunende en cognitieve cursus. Je werkt met het kind volgens ons beproefde concept: zeven keer een bijeenkomst. In elke bijeenkomst komt een bepaald onderwerp aan de orde. Iedereen weet vooraf wat hij of zij kan en mag verwachten van jou: het kind, de ouders en eventueel de leerkracht(en). De kinderen die naar je toekomen hebben een rustige, sensitieve begeleiding nodig. Een door ons opgeleide coach zal zich goed kunnen afstemmen op de kwaliteiten van de kinderen die naar ons toekomen. Juist dit maakt het verschil! Omdat jij je zo goed kunt afstemmen op het kind tegenover je zal het effect van wat je aanbiedt worden versterkt. Zowel Elaine Aron, Elke van Hoof als Annek Tol stelden in hun publicaties dat een juist afgestemde coaching van belang is bij hoogsensitieve volwassenen. De effecten zijn dan groot. Onze ervaring is dezelfde met de groep hoogsensitieve kinderen. Onze doelstelling is dus allereerst om een goede begeleiding voor deze groep sensitieve kinderen aan te bieden.

Onze korte beroepsopleiding zorgt er tevens voor dat je meer mogelijkheden hebt in je praktijk en je omzet kunt vermeerderen. Mocht je nog geen praktijk hebben en deze graag willen starten, dan is onze opleiding een aanrader. Na deze opleiding kun je namelijk direct aan de slag, onze cursussen zijn heel praktisch en als Sensikids opvoedcoach kun je jezelf zichtbaar maken op www.sensikids.nl

Wanneer je ervoor kiest om vermeld te worden in ons kwaliteitsregister ben je ook makkelijker vindbaar voor ouders die hun sensitieve kind willen laten begeleiden. 

Als kwaliteitsregister werken we samen met Adiona, beroepsorganisatie voor kindercoaches. Als startende zelfstandige kindercoach kun je lid worden van Adiona en kun je via deze organisatie een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aanvragen en ben je aangesloten bij een geschillencommissie. Ons advies is om. zeker lid te worden van Adiona in dit geval.

Onze korte beroepsopleiding is zowel geschikt voor kindercoaches die al een eigen praktijk voeren als voor startende (opvoed)coaches. Ook intern begeleiders, remedial teachers en jeugdzorgwerkers kunnen meedoen. 

In onze opleiding wordt vooral praktisch geoefend met onze werkvormen.

Er worden digitale lesbrieven aan deelnemers verzonden zodat je thuis in alle rust de achtergrondinformatie tot je kunt nemen. 

 

Trainer in de korte beroepsopleiding Sensikids® opvoedcoaching is:

 Janne Hofman

Je kunt na afloop van deze korte beroepsopleiding al onze Sensikids cursussen aanbieden aan kinderen van vijf tot vijftien jaar. Of je kunt onze werkvormen -die heel praktisch inzetbaar zijn- benutten tijdens je coachende activiteiten.

Ook kun je ouders adviezen geven over het reguleren van prikkels voor hun kind en het herkennen van specifieke kwaliteiten van hun sensitieve kind. Je kunt overwegen om in je eigen praktijk ouders bijvoorbeeld een Sensikids opvoedcursus aan te bieden: een cursus waarvan je de inhoud zelf samenstelt en waarin in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod komen: 

 

  • De talenten van sensitieve kinderen

  • Prikkelverwerking en stress

  • Communicatie

  • Sensitief denken en beleven

  • Aandachtig opvoeden  

Maar natuurlijk zul je vooral Sensikids adviessessies aanbieden aan ouders tijdens je begeleiding van het sensitieve kind.

 

We werken daarnaast met diverse protocollen:

 

  • Het aandachtsprotocol

  • Het schrikprotocol

  • Het stressprotocol

  • Het prikkelprotocol

Deze protocollen geven we graag mee aan ouders en leerkrachten vanwege het positieve effect ervan. 

 

Onze cursussen worden inmiddels door het hele land aangeboden aan kleuters en vroege leerlingen, kinderen in de basisschool leeftijd en pubers. 

Als je er voor kiest om Sensikids opvoedcoach te worden na afloop van de opleiding (je hebt een Verklaring Onbesproken Gedrag aangevraagd en gaat akkoord met onze voorwaarden) krijg je onder andere de beschikking over al onze digitale werkvormen, promotiematerialen, een intakeformulier en een diploma dat je kunt uitreiken aan de kinderen die bij jou de cursus volgden. Het eerste jaar is de vermelding in ons register kosteloos. Elk jaar in oktober ontvang je een verlenging van je licentie ad € 35 (excl. btw) jaarlijks, om onze werkvormen en diverse digitale inlogpagina's te kunnen gebruiken. 

Lees hier de brochure van de korte opleiding

Geef je hier op voor onze korte beroepsopleiding

bottom of page