top of page

Blogteam Platform Sensikids van start


Vandaag gaat het blogteam van Platform Sensikids van start. Om de twee weken staat een nieuwe blog voor je klaar, geschreven door een Sensikids coach, zodat je een goed beeld krijgt van het mooie werk dat we doen.

Vandaag geven we het woord graag aan Suzan van der Most, Sensikids opvoedcoach en kindercoach in Noordwijk.

Toen ik er zo’n 15 jaar geleden achter kwam dat ik hooggevoelig ben, was dat best nog wel een nieuw begrip. Er waren wel wat boeken over te vinden en sommigen hadden er ook al wel over gehoord. Maar heel veel was er niet over te vinden. Voor mij is het best wel een zoektocht geweest om mezelf te “vinden”. Tegenwoordig lijkt het soms wel een “hype”. Ik ben van mening is dat er nu eindelijk echt ruimte is ontstaan voor ons gevoeligen. Daarom wordt er meer over gesproken en herkennen mensen zich er sneller in. Dat is fijn want het is een karaktereigenschap die mag stralen!

Inmiddels ben ik zelf therapeut en mag ik gevoelige volwassenen én kinderen begeleiden om hier op een positieve manier mee om te leren gaan. En daar is behoefte naar. Ik hoor vaak van ouders dat ze zo blij zijn dat er coaches zijn die kinderen vanaf kleuterleeftijd kunnen begeleiden en ouders handvatten kunnen bieden om ermee om te gaan. Ook zie ik op verschillende Facebook groepen dat er heel veel vragen leven onder ouders van gevoelige kinderen. Want zeg nou zelf, dat valt echt niet altijd mee.

Meestal is een van de ouders zelf ook hooggevoelig en kampt hij of zij ook met eigen stukken. Kinderen hebben de kwaliteit om juist deze “pijnpunten” te spiegelen. En dat is niet altijd makkelijk!

Ik ben zelf moeder van drie kinderen die allemaal op hun eigen manier gevoelig zijn. En op het moment dat er één overprikkeld raakt is dit prima op te vangen en te ondersteunen. Maar als ik zelf én de rest ook overprikkeld is, bijvoorbeeld na een verjaardag, dan heb je de poppen aan het dansen. En sta ik ook met mijn handen in het haar. En ook al heb ik dan verschillende trainingen gevolgd en boeken gelezen, dan weet ik het soms ook echt niet meer! De kunst is dan om een ander te laten en ook zelf mijn rust en ruimte te zoeken.

Herkenbaar? Gelukkig maar, want je bent zoals je leest, echt niet de enige. Wat mij veel heeft geholpen is erover te praten met de mensen om mij heen. Ik heb gemerkt dat ik echt niet de enige ben die tegen deze dingen aanloopt. Want zeker 20% van de bevolking is bovengemiddeld gevoelig. Je hoeft het wiel dus niet alleen uit te vinden en mag ook hulp vragen. We krijgen immers geen handleiding bij de geboorte van onze zoon of dochter.

Ook kun je altijd terecht bij Sensikids (Sensikids.nl) voor vragen en kun je via deze site een coach vinden bij jou in de buurt.

Groet,

Suzan van der Most

Praktijk de Krachtboom

Hogeweg 23

2201 AN Noordwijk

Tel: 06-13637975

Info@praktijkdekrachtboom.nl

www.praktijkdekrachtboom.nl


91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page