top of page

De magie van gedachtenkracht


Veel kinderen en ouders die ik mijn praktijk ontmoet zijn een ster in diep nadenken. Ze zijn heel goed instaat om alles wat ze zien, voelen en ervaren in zich op te nemen en kunnen (soms zelfs zonder dat ze zich bewust zijn) hier eindeloos mee bezig zijn. Hun energie en gedachtes zijn vooral bij alles wat nog komen gaat of wellicht misschien (voor hun vaak voelend als definitief) gaat gebeuren.

Met regelmaat komen er kinderen bij mij voor de Sensikids Ik ben Oké training of coaching die zelf klagen dat ze hun werk nooit op tijd afhebben, dat ze zoveel moeten. Waarbij de juffrouw aangeeft dat er concentratieproblemen zijn en ouders benoemen dat de kinderen zo afgeleid of gespannen zijn. Ouders vertellen dat hun kind snel van slag als er iets anders gaat, zich begin van de week al erg druk maken over het werk dat op vrijdag af moet zijn of er angsten zijn voor het donker, honden of stormen.

Tijdens de trainingen en coaching die ik biedt leg ik aan deze kinderen altijd uit hoe hun brein werkt. Hoe het brein is opgebouwd en dat die vooruitziende blik, het met spanning in je lichaam reageren of heel boos worden heel erg nuttig was toen we nog in de tijd van de sabeltandtijgers en dinosaurussen leefden maar dat we dit nu niet meer nodig hebben. Ik leer de kinderen hoe ze hun lijf kunnen ontspannen ( en hun ouders vinden deze oefeningen ook vaak fijn) maar vooral ook hoe ze hun eigen magie altijd bij zich hebben in de vorm van hun gedachte kracht. Veel ouders vinden deze informatie vaak ook interessant en dan zie je vaak ook de herkenning ontstaan. O dus daarom reageer ik soms zo. Of hey ook ik kan mijn piekeren aanpakken!

Wat je denkt bepaalt hoe jij je voelt, als je denkt; “dit lukt me niet!” dan voel je veel zwaarder en is alles veel lastiger dan wanneer je denkt; ”ik kan het!” Als je denkt; “ojee nu ben ik afgeleid, zie je wel ik heb “tijd verspilt” nu krijg ik het nooit meer af!” Is alles het veel lastiger dan wanneer je denkt; “Oké ik was even afgeleid maar als ik nu me even inzet heb ik vast nog tijd genoeg!”

Als je denkt: “Ojee het is donker, straks hoort mamma me niet, slapen is stom!” is in slaap komen veel lastiger dan wanneer je denkt; “ik kan een lampje aandoen, mamma hoort me altijd als ik roep en na het slapen kan ik de wereld weer helemaal aan!”

Vaak is dit een echte eye-opener voor deze kinderen, door ze daadwerkelijk op de negatieve gedachte te laten staan en daarna te laten plaatsnemen op de positieve gedachte voelen deze kinderen de kracht van gedachtekracht! De magie die zij zelf altijd bij zich hebben! Waar wij als volwassene ze soms nog bij mogen helpen is hun magische zakje vullen met veel fijn voelende gedachte’s, maar ze kunnen altijd zelf dit zakje openen en hun gedachtekracht inzetten op een moment dat ze zich even bang, onrustig of gespannen voelen. Een mooi onderdeel van de Ik ben Oké trainingen die aangeboden worden door de Sensikidscoaches.

In de individuele coaching heb ik meegemaakt dat een jongen binnen 2 sessie in staat was zijn gedachtekracht zo goed in te zetten en hij hier zoveel zelfvertrouwen van kreeg dat hij straalde van alle kanten en de coaching eigenlijk afgesloten kon worden. Hoe magisch is dat !!!

Wil je meer weten over de trainingen of over gedachtekracht? Kijk dan eens op Sensikids naar een coach bij jou in de buurt.

Groet,

Nicole de Gruijter

Opvoed en Kindercoach bij Intense Kinderen


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page